Deserturi Fructe Vegetarian

Frigănele cu piersici

Mic dejun romantic.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 piersici mari
  • 100 g unt
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • 2 ouă mari, bătute
  • 1-2 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 felii pâine
  • mascarpone pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Scufunadți piersicile într-un castron cu apă fierbinte pentru 30 de secunde, apoi scoateți-le cu o spumieră și curățați-le de coajă.
  2. Tăiați piersicile în 4 felii.
  3. Încingeți jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și adăugați piersicile.
  4. Presărați zahăr pudră și lăsați la foc mare până când se caramelizează, aproximativ 2-3 minute.
  5. Scoateți fructele pe o farfurie și păstrați-le calde.
  6. Bateți ouăle într-un castron adând în care să încapă felia de pâine.
  7. Încingeți în tigaie restul de unt.
  8. Înmuiați câte o felie de pâine în ou, întoarceți pentru a acoperi și cealaltă parte și apoi puneți-o în tigaie.
  9. Prăjiți la foc mediu timp de 45 de secunde sau până când se rumenește.
  10. Întoarceți și prăjiți și pe cealaltă parte.
  11. Scoateți fiecare felie pe un platou și mențineți la cald.
  12. Așezați frigănelele pe un platou, puneți piersicile deasupra și adăugați o lingură de mascarpone sau smântână groasă.
  13. Pudrați cu zahăr pudră și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE