Deserturi Mancare pentru copii

Gogoși la cuptor

Bucuria copiilor și unul din cele mai apreciate deserturi. Doar că vă oferim o alternativă mai sănătoasă, gogoși la cuptor

Dificultate: ușor

Timp de preparare: ușor

Porții: 20 de bucăți

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 3,5 g drojdie la plic
  • 50 g zahăr pudră + 50 g suplimentar
  • 2 gălbenușuri
  • 150 ml lapte ușor încălzit
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei vegetal
  • 300 g gem de zmeură

Modalitate de preparare:

  1. Combinați făina, drojdia, 50 de grame de zahăr pudră și 1/2 linguriță sare într-un bol.
  2. Amestecați ingredientele apoi faceți o adâncitură în centrul acesteia.
  3. Bateți gălbenușurile de ou cu laptele și untul topit.
  4. Adăugați amestecul în bolul cu făină și amestecați pentru a obține un aluat umed.
  5. Lăsați-l 10 minute să se odihnească pentru a putea fi modelat.
  6. Ungeți-vă mâinile cu ulei și frământați aluatul timp de 5 minute.
  7. Lăsați aluatul să crească timp de 2 ore, timp în care își va dubla volumul.
  8. Din aluatul rezultat formați bile de mărimea unei nuci.
  9. Montați-le într-o tavă tapetată cu hțrtie de copt.
  10. Acoperiți-le și lăsați-le să crească pentru încă 30 de minute- 1 oră.
  11. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
  12. Introduceți tava și gătiți gogoșile timp de 12-15 minute.
  13. Topiți 50 de grame de unt, treceți gogoșile prin unt , apoi prin zahărul pudră suplimentar și serviți-le cu gem de zmeură.

Iată cum putem să le oferim copiilor rețete sănătoase. Gogoși la cuptor.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE