Deserturi

Gogoși turcești

Cui nu îi plac gogoșile? Încearcă o rețetă inedită cu iaurt și sirop.

Dificultatae: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 475 iaurt
  • ulei vegetal, pentru prăjit

Pentru sirop:

  • 75 g zahăr tos
  • 2 linguri suc limetă
  • 3 linguri apă
  • coaja rasă fin de la 1 limetă

Modalitate de preparare:

  1. Cerneți făina, sarea și bicarbonatul într-un castron mare și amestecați totul cu iaurt.
  2. Frământați bine compoziția, până se obține un aluat fin.
  3. Între timp se prepară siropul.
  4. Amestecați ingredientele într-un vas și fierbeți până când se dizolvă zahărul, apoi lăsați siropul la foc mic să clocotească.
  5. Din aluatul preparat, luați cu lingura compoziție și tunați într-o tigaie cu ulei foarte bine încins.
  6. Mențineți gogoșile aproximativ 1 minut până când se ridică la suprafață.
  7. Scufundați gogoșile în sirop pe rând și serviți ca atare sau cu înghețată.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare 

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE