Creme si jeleuri Deserturi

Jeleu cu rubarbă

Folosește șampania în cele mai inedite moduri pentru un desert exploziv.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 700 g rubarbă, tăiată în bucăți mici
  • 100 g zmeură
  • coaja de la 1 lămâie, tăiată fâșii subțiri
  • 8 linguri zahăr
  • 1 sticlă șampanie
  • 750 ml apă
  • 10 g gelatină
  • zahăr pudră

Modalitate de preparare:

  1. Plasați pe foc o oală cu apă și cele 8 linguri de zahăr.
  2. Tăiați rubarba în bucăți mici și adăugați-le în apă în momentul în care aceasta atinge punctul de fierbere, împreună cu feliile de lămâie și lăsați pe foc 2 minute.
  3. Strecurați rubarba și lăsați-o deoparte.
  4. Dizolvați gelatina în puțină apă rece, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  5. Încălziți un sfert din cantitatea de șampanie cu 3 linguri de zahăr și mențineți pe foc până devine fierbinte.
  6. Adăugați gelatina dizolvată în apă și amestecați până când se dizolvă complet.
  7. Îndepărtați restul cantității de șampanie și lăsați amestecul să se răcească.
  8. Pregătiți 6 pahare și adăugați rubară în fiecare. Păstrați aproximativ jumătate din cantitatea de rubarbă pentru servire.
  9. Acoperiți cu jumătate din cantitatea de gelatină.
  10. Introduceți paharele la rece până când se întărește gelatina.
  11. Când jeleul s-a întărit, adăugați restul de rubarbă cu câteva fâșii de lămâie și acoperiți cu restul cantității de gelatină.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE