Creme si jeleuri Deserturi

Mousse de ciocolată, pas cu pas de la Gordon Ramsey

Pregătește acest mousse pentru o cină romantică!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 150 g ciocolată neagră, bucăți
  • 1 baton de ciocolată cu lapte și fagure de miere
  • 100 g zahăr tos
  • 1 linguriță glucoză lichidă
  • 2 linguri apă
  • 2 albușuri ouă
  • 100 ml smântână dulce
  • 1-2 linguri lichior de cafea

Modalitate de preparare:

  1. Într-un castron termorezistent, așezat deasupra unui vas cu apă care fierbe, pune ciocolata la topit.
  2. Între timp, pune batonul de ciocolată cu lapte și fagure de miere în congelator pentru 10 minute.
  3. Când ciocolata s-a topit, ia vasul de pe foc și lasă-l deoparte.
  4. Pune zahărul, glucoza și apa într-o cratiță până când se topește amestecul, amestecând din când în când.
  5. Dă focul mai mare, până când siropul ajunge la 120 de grade.
  6. Între timp, bate albușul cu telul într-un castron curat, până se întărește bine.
  7. Continuă să bați cu telul, turnând încet siropul până ce bezeaua devine netedă, lucioasă și își triplează volumul, pereții vasului nu mai trebuie să fie cald.
  8. Adaugă smântâna în ciocolata topită și bate bine, ca să nu se omogenizeze.
  9. Toarnă amestecul de ciocolată peste bezea, apoi încorporează lichiorul de cafea.
  10. Scoate batonul de ciocolată cu lapte  și fagure din ambalaj. Învelește-l într-un prosop curat, pune-l pe un fund de lemn și bate-l cu făcălețul ca să-l zdrobești ușor.
  11. Pune mare parte din batonul zdrobit în spuma de ciocolată, apoi amestecă ușor cu o spatulă.
  12. Repartizeză spuma de ciocolată în boluri pentur servit și acoperă cu restul de baton zdrobit.
  13. Înainte de a servi, se ține la rece câteva ore.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE