Deserturi Prajituri si tarte

Negresă cu sfeclă roșie

Treci limitele imaginației cu o negresă atipică și extrem de gustoasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 15-20

Ingrediente:

  • 500 g sfeclă roșie  (3-4 bucăți)
  • 100 g unt nesărat, plus suplimentar pentru uns tava
  • 200 g ciocolată simplă (70% cacao)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 250 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 100 g făină netedă
  • 25 g pudră de cacao

Modaliate de preparare:

  1. Curățați sfecla roșie,  tăiați-o și așezați-o într-un castron mare.
  2. Se adaugă un strop de apă, se acoperă cu folie, apoi se introduce vasul la microunde pentru 12 minute sau până când se înmoaie sfecla.
  3. Se încălzește cuptorul la 180 ° C .
  4. În timp ce se gătește sfecla roșie, ungei cu unt o tavă cu dimensiunile de  20 x 30 cm.
  5. Se taie aproximativ ciocolata și untul in cuburi.
  6. Scurgeți sfecla de excesul de apă, apoi se pune într-un procesor de alimente sau blender împreună cu ciocolata, untul si vanilia.
  7. Mixați până când obțineți o textură cremoasă.
  8. Ciocolata și untul se vor topi în timp ce pulsați.
  9. Puneți zahărul și ouăle într-un castron mare, apoi folosind un mixer, bateți până când amestecul se ingroasa, devine palid și înspumat, aproximativ 2 minute.
  10. Turnați amestecul de sfeclă roșie în vas (nu va arata prea frumos, în această etapă) apoi utilizați o lingură mare pentru a încorpora amestecul de ouă.
  11. Adăugați pudra de cacao și făină.
  12. Amestecați ușor pentru a obține un aluat neted.
  13. Se toarnă compoziția în vasul pregătit și se coace timp de 25 de minute.
  14. Se răcește complet în tavă, înainte de a fi porționată.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE