Deserturi

Pancakes cu ricotta

  1. Așezați merele, perele, curmalele, batonul de scoțișoară, portocalele și sucul de portocale într-o cratiță cu 1 lingură de apă.
  2. Gătiți pentru 15-20 minute, timp în care fructele se vor înmuia iar sucul se va îngroșa.
  3. Într-un bol amestecați semințele de la păstaia de vanilie cu iaurtul grecesc și lăsați deoparte.
  4. Într-un castron mai mare adăugați făina cernută împreună cu praful de copt.
  5. Într-un alt recipient amestecați gălbenușurile de ou, laptele și ricotta și amestecați până se omogenizează.
  6. Turnați amestecul obținut peste făină, amestecând ușor.
  7. Încorporați apoi albușurile bătute spumă, în două reprize.
  8. Încingeți o tigaie pentru clătite și adăugați pe rând câte un polonic mic de compoziție.
  9. Veți obține 12 clătite.
  10. Mențineți pe foc până când clătita este pufoasă, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.
  11. Serviți clătitele cu fructele gătite anterior și câte 1 linguriță de iaurt cu vanilie.

Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

pancakes_cu_ricotta.jpg

  • 2 mere, decojite și tăiate și feliate subțire
  • 2 pere, decojite și tăiate în felii subțiri
  • 4 curmale tocate
  • 1 baton scorțișoară
  • 3 portocale din care sucul de la 1 iar restul 2 segmentate
  • 4 g iaurt grecesc
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie
  • 140 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 ouă mari, separate
  • 150 ml lapte degresat
  • 175 g ricotta
  • 1 lingură ulei vegetal
Clătitele americane de data aceasta cu ricotta, perfecte pentru un mic dejun sățios.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE