Deserturi Prajituri si tarte

Pavlova cu cremă de rubarbă a la Gordon Ramsey

Unul din cele mai apreciate deserturi, acum cu cremă de rubarbă, sub îndrumarea lui Gordon Ramsey.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Porții: 6

Ingrediente:

  • puțin ulei vegetal, pentru uns tava
  • 1 1.2 linguriță făină de mălai, plus 1 linguriță pentru presărat
  • 150 g zahăr tos
  • 3 albușuri de ouă mari (la temperatura camerei)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 linguriță oțet de vin alb
  • zahăr pudră
  • crenguțe de mentă

Crema:

  • 500 g rubarbă, fasonată și tocată mare
  • puțin unt
  • 3-4 linguri zahăr tos
  • un strop de miere pentru stropit
  • 400 g iaurt grecesc

Modalitate de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 140 de grade.
  2. Desenează 6 cercuri, cu diametrul de 8 cm, pe o foaie de copt siliconată saupergament pentru copt.
  3. Pune hârtia, invers, pe o tavă unsă cu ulei și presară puțină făină de mălai.
  4. Amestecă 1 1/2 linguriță făină de mălai cu 1 lingură de zahăr într-un bol mic și lasă-l deoparte.
  5. Bate albușurile spumă, cu ajutorul unui tel, într-un bol curat, degresat, având grijă să nu le bați prea mult.
  6. Încorporează treptat zahărul rămas, câte 1 lingură o dată și bate până când compoziția se îngroașă și devine lucioasă.
  7. Încorporează în ea făina de mălai, vanilia și oțetul.
  8. Pune bezeaua cu ajutorul unei linguri, într-un poș larg prevăzut cu șpriț simplu, cu diametrul de 1-1- 1/2 cm.
  9. Toarnă cercuri concentrice în fiecare cerc desenat, creând un disc, apoi toarnă două inele pe margine, pentru a forma cochilie.
  10. Coace-le 40-50, până se usucă și devin crocante.
  11. Stinge cuptorul și lasă bezelele să se răcească înăuntru. Desprinde bezelele de pe hârtie și pune-le într-un recipient etanș.
  12. Pentru rubarbă, încinge cuptorul la 200 de grade.
  13. Pune rubarba într-o tavă de copt unsă cu puțin unt, presară zahărul deasupra și amestecă bine, agitând tava.
  14. Coace-o circa 15-20 de minute, până începe să se înmoaie.
  15. Toarnă rubarba și zeama într-un bol, stropește cu miere și lasă deoparte până se răcește complet.
  16. Pune rubarba și sucul în iaurt și amestecă vălurit pentru a obține crema.
  17. Presară puțin zahăr pudră pe cochiliile de bezea și așează câte una pe farfurie.
  18. Pune cu o lingură în fiecare cremă de rubarbă și ornează cu mentă.

Credit foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE