Deserturi Prajituri si tarte

Chec cu banane și ciocolată

Doar când auzi chec cu ciocolată și banane știi că nu vei rezista tentației!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 1 chec mare

Ingrediente:

  • 100 ml ulei floarea soarelui + suplimentar pentru uns
  • 175 g zahăr pudră
  • 175 g făină cu agent de creștere
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cacao
  • 100 g chips-uri de ciocolată
  • 175 g banane
  • 3 ouă, separate
  • 50 ml lapte

Pentru topping:

  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smântână
  • banane deshidratate

Modalitate de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 160 de grade.
  2. Tapetați cu hârtie de copt o tavă de pâine/ chec pentru cuptor.
  3. Într-un castron mare, amestecați zahărul, făina, bicarbonatul, cacao și chips-urile de ciocolată.
  4. Într-un alt castron pasați bananele cu furculița peste care adăugați 1 ou întreg și două gălbenușuri, urmat de ulei și lapte.
  5. Separat, bateți albușurile până când se întăresc.
  6. Combinați amestecul umed cu amestecul de făină, peste care adăugați un sfert din albușurile bătute, amestecând ușor.
  7. Încorporați restul albușurilor și turnați amestecul obținut în forma de copt pregătită.
  8. Coaceți timp de 1 oră și 10 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  9. Lăsați checul să se răcească cât timp preparați glazura.
  10. Combinați ciocolata și smântâna într-un bol și topiți-le pe baie de abur.
  11. Răciți glazura la frigider.
  12. Stropiți checul cu glazură și decorați cu banane deshidratate.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE