Biscuiti si fursecuri Deserturi

Salam de biscuiți cu prosecco și ciocolată

Simplu și irezistibil, salamul de biscuiți într-o altă interpretare, mai festivă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 12

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 140 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 50 ml Prosecco
  • un praf de sare
  • 250 g ciocolată neagră 70% cacao
  • 140 g biscuiți simpli, fărâmițați
  • 100 g migdale fărâmițate
  • 75 g nuci de macadamia
  • 75 g nuci fărâmițate
  • 140 g mix de fructe confiate (merișoare, stafide, prune)
  • zahăr pudră pt la final

Modalitate de preparare:

  1. Mixați untul  și zahărul împreună până obțineți o cremă fină și pufoasă.
  2. Se adaugă câte un ou și se mixează bine după fiecare.
  3. În cazul în care compoziția își schimbă textura, nu vă speriați, pe măsură ce adăugați ingrediente, va căpăta textura potrivită.
  4. Adăugați prosecco, pudra de cacao și sarea.
  5. Topiți ciocolata pe baie de aburi. Se lasă să se topească încet, amestecând până devine catifelată.
  6. Se lasă vasul să se răcească ușor, aproximativ 5 minute.
  7. Încorporați ciocolata în amestecul de ou și amestecați până la omogenizare.
  8. Adăugați biscuiții, nucile și fructele uscate.
  9. Pe blatul de lucru puneți o folie dublă de folie alimentară și adăugați compoziția în centrul acesteia.
  10. Rulați pentru a obține forma unui salam de aproximativ 30 cm.
  11. Înveliți cu folie și rulați pentru a fi bine strâns.
  12. Strângeți capetele bine și lăsați la frigider pentru aproximativ 8 ore, de preferat pe timpul nopții.
  13. Când este gata, feliați, îndepărtați folia și pudrați cu zahăr pudră.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu tiltu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE