Deserturi Inghetate

Semifreddo de lămâie, limetă și busuioc

Un desert ce te duce cu gândul la vară!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 150 g zahăr tos
  • 100 ml apă
  • 5 gălbenușuri mari
  • 300 ml smântână cu 48 %grăsime
  • coaja rasă și sucul de la 2 limete
  • coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
  • 1 mână frunze de busuioc, tăiate fâșii fine
  • câteva frunze de busuioc de decor

Modalitate de preparare:

  1. Tapetați cu folie alimentară o formă de chec.
  2. Dizolvați zahărul în apă, într-un vas la foc mic, amestecând de 1-2 ori.
  3. Măriți temperatura și lăsați siropul să fiarbă timp de 5-7 minute, până când începe să se caramelizeze ușor pe margini și termometrul indică 120 de grade.
  4. Între timp, bateți gălbenușurile cu telul într-un vas termorezistent până albesc și devin cremoase.
  5. Când siropul este gata, turnați-l în fir subțire în amestecul de gălbenușuri, continuând mixarea la viteză mare ăână se răcește compoziția.
  6. Acesta trebuie să crească în volum și sp fie spumoasă.
  7. Bateți ușor smântâna cu sucul de citrice până se întărește compoziția.
  8. Încorporați smântâna bătută în compoziția de gălbenușuri, apoi puneți coaja de citrice și busuiocul fâșii.
  9. Turnați totul în formă, acoperă cu folie și puneți forma la congelator timp de 4-5 ore sau pe timpul nopții.
  10. Cu aproximativ 20 de minute înainte de a servi, răsturnați semifreddo pe un platou lunguieț și dați la rece ca să se înmoaie puțin.
  11. Scoateți folia și feliați cu un cuțit.
  12. Distribuiți pe farfurii și decorați cu frunze de busuioc.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE