Deserturi Fructe Slowly Veggie Vegetarian

Smochine picante cu mascarpone

Desert irezistibil pentru a încheia o cină perfectă alături de prieteni.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 8 smochine, tăiate în jumăte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri suc de portocale
  • 2 stele anason
  • câteva fursecuri pentru a servi
  • 1 bucată ghimbir, fin tocat
  • 150 g mascarpone
  • 1 lingură sirop de ghimbir

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 200 de grade.
  2. Așezați smochinele într-un vas termorezistent uns cu unt.
  3. Stropiți cu miere de albine.
  4. Presărați zahărul și scorțișoara, apoi sucul de portocale.
  5. Adăugați stelele de anason și coaceți pentru 20 de minute în cuptorul preîncălzit.
  6. Amestecați ghimbirul cu crema mascarpone, iar când smochinele sunt gata, serviți-le alături de acest amestec.
  7. Serviți cu fursecuri sau ca atare.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE