Deserturi Prajituri si tarte Slowly Veggie

Tartă cu lămâie

Tartele, mereu un desert cu dichis.

Dificultate: mediu

Timp de prepapare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 300 g aluat pt tartă (rețeta AICI)
  • făină pentru pudrat
  • 2 ouă
  • 4 gălbenușuri
  • 180 g zahăr tos
  • 200 ml smântână
  • zeama de la 2 lămâi
  • zahăr pudră

Modalitate de preparare:

  1. Cu sucitorul, întindeți aluatul pe blatul de lucru și montați-l într-o formă cu diametrul de 20 cm și fundul detașabil.
  2. Lăsați aluatul la frigider timp de 20 de minute.
  3. În cuptorul încins la 190 grade, întroduceți aluatul acoperit cu hțrtie de pergament și boabe de fasole pentru a opri creșterea.
  4. Lăsați tarta în cuptor timp de 15 minute, apoi înlăturați hârtia cu boabele de fasole sau orez și coaceți tarta pentru încă 5 minute.
  5. Lăsați temperatura cuptorului la 140 de grade.
  6. Într-un castron, frecați ouăle, gălbenușurile și zahărul, apoi încorporați smântâna.
  7. La final adăugați zeama de lămâie.
  8. Treceți amestecul printr-o sită fină și turnați compoziția în aluatul de tartă.
  9. Coaceți tarta pentru 50-60 de minute, până ce umplutura se încheagă.
  10. Feliați după ce tarta este complet răcită și pudrați cu zahăr pudră.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

 

Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE