Deserturi Prajituri si tarte

Tartă cu prune și migdale

Răsfăt de week-end cu desert simplu și gustos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 500 g aluat tartă (rețeta aici)
  • 4 prune mari
  • 125 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 125 g migdale măcinate
  • 125 g zahăr tos
  • 25 g făină albă
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 ou mare
  • 3-4 linguri glazură din gem de caise sau de prune

Modalitate de preparare:

  1. Preparați aluatul după rețeta de aici și întindeți-l pe o suprafață ușor pudrată cu făină până la grosimea de 3 mm și tapetați cu el o formă de tartă cu fund detașabil, cu diametrul de 25 cm și adâncă de cel puțin 2,5 cm.
  2. Apăsați bine aluatul de pereții formei și lăsați să atârne peste margini o rezervă de circa 1 cm.
  3. Înțepați din loc în loc, acoperiți cu hârtie de copt și cu fasole boabe și lăsați la frigider 20 de minute.
  4. Încingeți cuptorul la 200 grade.
  5. Puneți tava de tartă pe o tavă de copt și coaceți 15 minute.
  6. Scoateți hârtia și boabele de fasole, apoi dați aluatul la cuptor încă 5 minute pentru a se coace complet.
  7. Cu un cuțit ascuțit decupați aluatul lăsat de rezervă.
  8. Lăsați aluatul să se răcească cât timp preparați umplutura.
  9. Pentru umplutură, tăiați prunele în câte 8 felii.
  10. Puneți untul, migdalele măcinate, zahărul, făina, scorțișoara și oul în vasul unui robot de bucătărie și amestecați pentru a obține un aluat omogen și cremos.
  11. Puneți cu lingura acest amestec în coaja de tartă și nivelați suprafața.
  12. Așezați feliile de prună deasupra, cu partea tăiată în jos, împingându-le ușor în amestec.
  13. Coaceți tarta 30-35 de minute pâne ce umplutura crește și se rumenește frumos.
  14. Ungeți suprafața cu gem de caise sau prune (la alegere).
  15. Lăsați să se răcească în formă, apoi așezați pe un platou și serviți.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE