Deserturi Prajituri si tarte

Tarte creme brulee

  1. Puneți făina împreună cu untul într-un procesor de alimente și pulsați până obțineți o textură sfărâmicioasă.
  2. Adăugați zahărul și coaja de portocală și pulsați câteva secunde din nou.
  3. Turnați 2 linguri din amestecul de gălbenuș și pulsați din nou pentru a lega compoziția. Mai adăugați dacă este necsar.
  4. Întindeți aluatul pe blatul de lucru pe care ați presărat un praf de făină.
  5. Cu o formă de tartă de 8 X 3 cm decupați 4 cercuri.
  6. Așezați cele 4 forme pe o tavă și lăsați-le la rece pentru 30 de minute.
  7. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
  8. Presărați în forme bicarbonat, adăugați aluatul și umpleți cu boabe de fasole.
  9. Introduceți formele la cuptor pentru 10-15 minute.
  10. Îndepărtați boabele de fasole și lăsați la cuptor pentru încă 5-10 minute.
  11. În acest timp pregătiți umplutura, adăugând smântâna într-o cratiță împreună cu semințele de la păstaia de vanilie.
  12. Mențineți pe foc până când compoziția începe să formeze mici bule.
  13. Apoi lăsați la infuzat pentur 5 minute.
  14. Într-un castron bateți gălbenușurile de ou cu oul întreg și zahărul.
  15. Amestecând continuu încorporați oul în crema de smântână și amestecați până la omogenizare.
  16. Strecurați amestecul printr-o sită, apoi umpleți fiecare tartă și coaceți la 150 de grade pentru 18-22 de minute.
  17. Lăsați să se răceasca amestecul complet și apoi la rece pentru 30 de minute.
  18. Pregătiți toppingul de caramel, ungeți o tavă de copt din metal cu ulei de floarea soarelui.
  19. Topiți zahărul pudră într-o tigaie cu 3 linguri de apă și încăzliți până când zahărul încpe să se topească.
  20. Turnați lichidul în tava unsă cu ulei și lăsați să se răcească complet.
  21. Când s-a răcit complet, rupeți caramelul în bucăți și introduceți-l într-un procesor de alimente pentru a obține cristale mici.
  22. Adăugați cristale de caramel pe deasupra și inainte de servire topiți-le în cuptor.

Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

tarte_creme_brulee.jpg

  • 175 g făină
  • 100 g unt rece
  • 2 lingurițe zahăr pudră
  • coaja de la 1/2 portocală
  • 1 gălbenuș de ou, bătut cu 2 linguri de apă rece

Pentru umplutură:

  • 300 ml smântână
  • 1 păstaie vanilie
  • 3 gălbenușuri ou și 1 ou întreg
  • 2 linguri zahăr pudră

Pentru topping:

  • 85 g zahăr pudră
  • ulei floarea soarelui
Cine iubește acest desert franțuzesc? Vă propunem o rețetă potrivită pentru o masă festivă.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE