Deserturi Prajituri si tarte Torturi

Tort cu portocale, morcov și dovlecei

Vara asta, este momentul să ieși în evidență cu cele mai inedite deserturi!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 8-10

Tort cu morcovi și dovlecei

Ingrediente:

  • 250 g unt, topit
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 ouă mari
  • 250 g făină cu agent de auto-creștere
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • coaja de la 2 portocale
  • 1 linguriță mix condimente (scorțișoară, nucșoară)
  • 100 g morcovi, rași
  • 100 g dovlecel, ras

Pentru glazură:

  • coaja rasa de la 1 portocală
  • 2-3 linguri suc portocale
  • 140 g glazură de zahăr

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
  2. Ungeți cu unt două forme de prăjituri cu diametrul de 20 cm, apoi tapetați cu hârtie de copt.
  3. Bateți untul cu zahărul, ouăle, făina, bicarbonatul de sodiu, coaja de portocale și amestecul de condimente împreună, apoi încorporați morcovul și dovlecelul ras.
  4. Se împarte amestecul între cele două forme pregătite și se coace timp de 20-25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  5. Pentru a face topping, se amestecă sucul de portocale în glazura de zahăr.
  6. Stropiți prăjitura, apoi presărați coaja și lăsați tortul să se odihnească.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE