Deserturi Torturi

Tort de ciocolată pentru Paști

Pentru că de sertul nu poate lipsi de la masa de Paști, vă propunem un tort de ciocolată spectaculos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 10-12

Ingrediente:

  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 175 g făină cu agent de creștere
  • 4 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 140 g zahăr pudră
  • 2 lignuri sirop arțar
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte integral

Pentru glazură și cremă:

  • 125 ml smântână
  • 1 lingură unt
  • 140 g ciocolată neagră
  • 4 linguri gem de caise sau zmeură

Pentru trufe:

  • 100 g ciocolată cu lapte, ruptă în bucăți
  • 1 linguriță unt moale
  • 40 g biscuiți digestivi
  • 2-3 linguri bile decorative ( colorate )

Modalitate de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 160 de grade.
  2. Tapetați două tăvi cu diametrul de 20 cm cu făină.
  3. Combinați toate ingredientele pentru blat într-un bol și amestecați-le cu mixerul, până obțineți un aluat neted.
  4. Distribuiți compoziția în cele două forme pregătite și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute. până când blatul trece testul cu scobitoarea.
  5. Scoateți tăvile din cuptor și lăsați blatul să se răcească timp de 10 minute înainte de a fi scos din formă.
  6. În acest timp preparați trufele.
  7. Topiți ciocolata pe baie de abur și combinați-o cu untul.
  8. Fărâmițați biscuiții într-un procesor de alimente.
  9. Amestecați biscuiții cu ciocolata topită și lăsați compoziția la frigider timp de 20 de minute.
  10. Din compoziția rezultată puteți obține până la 11 bile.
  11. Pentru glazură, vărsați smântâna într-un vas și plasați-o pe un alt vas cu apă fierbinte, la foc mediu.
  12. Când începe să se încălzească adăugați untul și amestecați până când acesta s-a topit.
  13. Rupeți ciocolata în bucăți și adăugați-o în acest amestec.
  14. Amestecați până când ciocolata este topită.
  15. Lăsați glazura la rece timo de 30 de minute.
  16. Uniți cele două blaturi cu un strat de glazură.
  17. Restul glazurii distribuiți-o la final pe întreaga suprafața a tortului și deocorați-l cu biluțe tăvălite prin amestec decorativ în prealabil.

Autor : Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE