Deserturi Prajituri si tarte Vegetarian

(P) Trăiește fresh!

Pentru a proba rețetele pe care ni le-ați trimis, Lili a mers la cumpărături la Kaufland, deoarece aici găsești toate ingredientele proaspete de care ai nevoie, dintr-o singură lovitură!

Vinete pe alese, ardei dolofani, verdețuri în ghiveci, să le ai pentru tot anul, sau tăiate sub formă de legături generoase, plus smântână dulce și bună și tot ce-ți mai poftește inima… lista de cumpărături a fost completată rapid, cu plăcere și haz… ieftin și proaspăt de la Kaufland.
Este pentru tine!

Drob de vinete

drob_IMG_0010

60 MIN / 4 PORȚII

Ingrediente

500 g vinete

3 ouă

2 cepe

2 ardei grași

3 linguri făină

4 căței de usturoi

1 legătură mărar

10 g unt, sare, piper

Mod de preparare

Vinetele se decojesc, se taie cubulețe și se lasă să fiarbă 15 min. în apă ușor sărată. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.

Se călește ceapa, se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și usturoiul tocat. Se amestecă vinetele cu ouăle, verdeața tocată, legumele călite, făina, sare și piper.

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mediu, 30 min.

Se taie felii numai după ce se răcește.

 

Prăjitură cu pere și afine

prajitura cu afine_IMG_0032

60 MIN / 12 PORȚII

Ingrediente

Pentru blat

100 g zahăr

250 g brânză de vaci

10 linguri ulei

1 praf de sare

400 g făină

2 ouă

3 lingurițe praf de copt

Pentru umplutură

200 g afine

1 kg pere

2 pliculețe zahăr vanilat

200 ml smântână

100 g zahăr tos

3 ouă

zahăr pudră

1 linguriță amidon alimentar

Mod de preparare

Se prepară blatul: se amestecă brânza cu uleiul, zahărul, ouăle și sarea. Se înglobează făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Se prepară umplutura: se amestecă smântâna împreună cu ouăle, zahărul tos, vanilat și amidonul. Se încinge cuptorul la foc mediu. Se repartizează aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se așază felii de pere, între ele se încrustează afinele și deasupra se toarnă amestecul de smântână. Se dă la cuptor prăjitura 35-40 min. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se presară zahăr pudră și se poate porționa.

KL_Logo_Claim_4c_RO

Facebook Comments


Alina Neamtu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE