Deserturi Prajituri si tarte

Vulcan de ciocolată

Desert decadent pentru noaptea dintre ani.

Difiultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 9

Ingrediente:

  • 50 g unt topit
  • pudră de cacao
  • 200 g ciocolată neagră de bună calitate, ruptă în bucăți
  • 200 g unt tăiat cuburi
  • 4 ouă
  • 4 gălbenușuri
  • 200 g făină
  • sos de caramel/ înghețată sau cremă de vanilie pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. În primul rând pregătiți formele, ideal de silicon. Ungeți cu unt topit fiecare formă și pudrați cu cacao. Îndepărtați excesul de cacao.
  2. Introduceți formele la congelator până când preparați compoziția.
  3. Într-un vas termorezistent se adaugă ciocolata împreună cu untul și se așează deasupra unul alt vas cu apă fierbinte, pentru a le topi pe baie de aburi.
  4. Amestecați până când sunt complet topite, dați vasul deoparte de pe sursa de căldură și lăsați să se răcească timp de 10 minute.
  5. Într-un alt bol amestecați ouăle cu gălbenușurile și zahărul până când se îngroasă.
  6. Adăugați făina cernută și continuați să amestecați.
  7. Încorporați ciocolata topită în amestecul de ou, în 3 reprize, amestecând bine după fiecare repriză.
  8. Distribuiți amestecul în formele pregătite, în mod egal și introduceți la rece pentru 20 de minute.
  9. Încălziți cuptorul la 200 de grade, așezați formele pe o tavă și introduceți pentru 10-12 minute.
  10. Când sunt gata, lăsați-le 1 minut să se răcorească, apoi mutați fiecare fondant pe o farfurie și serviți cu topping-ul preferat.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE