Bucatarii internationale Feluri principale Peste

Calcan presărat cu ierburi, de la Gordon Ramsey

Peștele preparat cât mai lejer pentru a-i păstra aromele.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 2 calcani, circa 500 g fiecare
  • 2 crenguțe mari de rozmarin
  • 12 frunze de busuioc
  • 1 lingură ulei măsline
  • 100 g unt, tăiat în bucăți
  • 2 frunze de dafin
  • câteva crenguțe de cimbru
  • vin alb sec
  • sare de mare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați și îndepărtați aripioarele, apoi pielea închisă la culoare și capetele calcanilor. Spălați peștele și uscați-l prin tamponare. Încingeți cuptorul la 180 grade.
  2. Rupeți rozmarinul în 12 crenguțe mici și înfășurați strâns fiecare crenguță într-o frunză de busuioc.
  3. Așezați calcanul cu pielea în sus pe suprafața de lucru  și înfigeți în pește crenguțele de rozmarin învelite în busuioc.
  4. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjiți peștele 30 de secunde pe fiecare parte.
  5. Între timp, încingeți untul într-o cratiță mică, până se topește și începe să facă spumă.
  6. Turnați untul într-o tavă mare de cuptor și așezați calcanul.
  7. Presărați frunzele de dafin și crenguțele de rozmarin deasupra peștelui și stropiți cu vin alb.
  8. Asezonați cu sare și piper.
  9. Coaceți peștele 8-10 minute, turnând de 1-2 ori zeamă peste pește cu o lingură.
  10. Serviți cu fasole verde, cartofi sau salată la alegere.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE