Feluri principale Gustari si garnituri Legume Mancaruri

Cartofi al forno

O garnitură irezistibilă pentru mese festive!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 8-10

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 bulbi fenicul
  • 600 ml lapte
  • 400 ml smântână lichidă
  • 6 fileuri anșoa
  • 8-10 căței de usturoi
  • 1-2 fire rozmarin
  • 6 foi dafin
  • nucșoară
  • 50 g parmezan

Modalitate de preparare:

  1. Curățați ceapa, cartofii și bulbii de fenicul.
  2. Cu ajutorul unei mandoline feliați legumele.
  3. Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  4. Amestecați laptele și smântâna, adăugați fileurile de anșoa, usturoiul zdrobit, crenguțele de rozmarin, frunzele de dafin și un praf de nucșoară.
  5. Aduceți amestecul în punctul de fierbere, apoi îndepărtați de pe sursa de foc și lăsați să se infuzeze 5 minute.
  6. Strecurați laptele și adăugați parmzanul.
  7. Într-un vas termorezsitent, adăugați în straturi legumele, turnați laptele și presărați o mână de parmezan la final.
  8. Introduceți vasul în cuptor pentru 30 de minute acoperit cu folie,  apoi continuați coacerea încă 45 de minute neacoperit.
  9. Serviți cald.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE