Feluri principale Peste

Chiftele de pește cu dressing de anșoa. Rețeta lui Gordon Ramsey

Învață de la Gordon Ramsey cum să pregătești chiftele de pește cât mai delicioase.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 2 linguri ulei măsline
  • coaja și zeama de la 1 lămâie
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 1/2 lămâie feliată
  • 300 g file somon
  • 300 g pește afumat
  • 1 mână frunze pătrunjel
  • o mână hasmațuchi tocat
  • 3 linguri făină
  • 2 ouă bătute ușor
  • 50 g pesmet panko
  • 2 linguri ulei măsline

Pentru dressing:

  • 2 linguri capere scurse
  • 2 eșalote tocate fin
  • frunzele de la o legătură de pătrunjel
  • 4 fileuri de anșoa marinate, tocate
  • 4 linguri ulei măsline

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați cartofii în bucăți egale și puneți-i la fiert în apă sărată pentru 10-15 minute.
  2. Scurgeți cartofii de excesul de apă și zdrobiți-i, amestecându-i cu ulei de măsline, sucul și coaja de lămâie, apoi lăsați vasul deoparte să se răcească.
  3. Între timp, puneți cimbrul, feliile de lămâie și somonul într-o cratiță mare, în apă sărată care fierbe încet și fierebe-le timp de 1 minut.
  4. Adaugați fileuri de pește afumat (eglefin) și lăsați să fiarbă la foc min timp de 4-5 minute, până când amândouă soiurile de pește sunt bine pătrunse.
  5. Transferați peștele pe un platou.
  6. Când peștele se răcește cât să poată fi manevrat cu mâna, rupeți-l în fâșii  mari și îndepărtați oasele.
  7. Amestecați peștele și ierburile în cartofii zdrobiți cu mâinile.
  8. Gustați pentru a ajusta aromele și modelați chiftele.
  9. Asezonați făina cu sare și piper și tăvăliți chiftelele prin ea. Dați prin ou și apoi prin pesmet, având grijă să fie bine tapetate.
  10. Așezați chiftelele pe o tavă și lăsați-le două ore să se lege compoziția.
  11. Încălziți cuptorul la 180 de grade și înceingeți un strat subțire de ulei într-o tigaie.
  12. Prăjiți chiftelele 3-5 minute până se rumenesc pe ambele părți.
  13. Transferați chiftelele în tavă și coaceți în cuptor pentru 5-7 minute.
  14. Pentru a prepara dressingul, combinați toate ingredientele într-o cratiță și încălziți la foc mic.
  15. Stropiți chiftelele cu acest sos și serviți.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE