Feluri principale Legume Mancaruri Paste

Ciuperci stroganoff

Cât de simplu este să dai gust unei porții de orez sau paste făinoase.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă, fin tocată
  • 1 linguriță boia ardei
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 300 g mix ciuperci, tocate
  • 150 ml stoc de carne sau legume
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 3 linguri smântână bogată în grăsimi
  • 1 mic buchet de pătrunjel, tocat
  • 250 g orez fiert sau paste făinoase

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare antiaderentă și se  înmoaie ceapa timp de aproximativ 5 minute.
  2. Se adaugă usturoiul și boiaua de ardei, apoi se fierbe timp de 1 minut.
  3. Adăugați ciupercile și lăsați să fiarbă la foc mare, amestecând des, timp de aproximativ 5 minute.
  4. Se toarnă stocul și sosul Worcestershire.
  5. Se aduce la fierbere și se lasă timp de 5 minute până când sosul se îngroașă, apoi se îndepărtează de pe sursa de foc și se presară pătrunjelul.
  6. Gătiți orezul/ pastele conform instrucțiunilro de pe ambalaj, apoi se servesc cu ciupercile Stroganoff.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE