Bucatarii internationale Feluri principale Legume Mancaruri Tocanite Vegetarian

Curry de fasole

Perfect pentru zilele în care îți dorești un preparat ieftin, gustos și rapid.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapi

Porții: 2

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 ceapă fin tocată
  • 2 căței de usturoi, fin tocați
  • 1 bucată ghimbir, de dimensiunea degetului mare, decojit și tocat mărunt
  • 1 legătură coriandru, tocată mărunt
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță boia
  • 2 lingurițe garam masala
  • 400 g roșii la conservă tocate
  • 400 g fasole boabe la conservă
  • orez basmati fiert, pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mic-mediu.
  2. Se adaugă ceapa și un vârf de cuțit de sare și se fierbe încet, amestecând din când în când, până când înmoaie și începe să își schimbe culoarea.
  3. Se adaugă usturoiul, ghimbirul și tulpinile de coriandru. Se fierbe timp de încă 2 minute, până începe să emane parfum.
  4. Se adaugă condimentele tigaie și se fierbe timp de încă 1 minut.
  5. Încorporați roșiile și fasolea și aduceți în punctul de fierbere.
  6. Micșorați flacăra și lăsați să fiarbă timp de 15 minute, până când curry devine consistent.
  7. Asezonați după gust, apoi serviți cu orez basmati și frunze de coriandru.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE