Carne Feluri principale Fripturi

Friptură de miel cu boia de ardei și portocale, a la Gordon Ramsey

Rețeta aceasta a lui Gordon te asigură de un succes total!

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 1 bucată de pulpă dezosată de miel, 2,4 kg
  • 1 linguriță boia dulce de ardei
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • sare
  • piper negru
  • puțin ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi, tăiați în două, necurățați
  • 2 portocale, feliate

Modalitate de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 220 grade.
  2. Îndepărtează excesul de grăsime de pe pulpă, apoi crestează ușor stratul de grăsime de la suprafață, încrucișat.
  3. Amestecă boielele cu ghimbirul ras și câte un praf de sare și piper.
  4. Freacă toată pulpa, inclusiv cavitatea din care a fost scos osul, cu puțin ulei de măsline.
  5. Pune pulpa pe un grătar, peste o tavă mare de friptură și umple cavitatea din care a fost scos osul cu jumătate din feliile de portocală și cățeii de usturoi.
  6. Toarnă puțină apă în tavă.
  7. Coace pulpa de miel în cuptorul încins timp de 20 de minute, apoi redu temperatura la 190 de grade și coace în continuare timp de câte 20 de minute la fiecare 500 de grame, pentru a obține o culoare roz.
  8. Cu 30 de minute înainte ca mielul să fie gata, pune restul feliilor de portocală peste carne.
  9. Mută carnea de miel pe un platou cald, învelește-o, dar nu strâns, în folie de aluminiu și las-o să se odihnească la cald timp de 10 minute, înainte să o tai.
  10. Taie pulpa de miel în felii subțiri și servește cu cartofi noi și o salată de frunze.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE