Carne Feluri principale Fripturi Mancaruri

Friptură de porc cu cartofi

Cât timp există limite, orice combinație culinară are beneficiile ei!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 750 g cartofi noi
  • 500 g roșii coapte
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 fire rozmarin
  • 4 fripturi de porc

Modalitate de preparare:

  • Se incălzește cuptorul la 180 C .
  • Se spală cartofii, dar coaja poate rămâne.
  • Se taie în felii, apoi se fierb în apă clocotită timp de 6-8 minute, până aproape devin moi și se scurg de excesul de apă.
  • Se taie roșiile în aceeași grosime.
  • Se taie usturoiul, apoi se toacă frunzele de rozmarin cât mai mărunt.
  • Stropiți un vas termorezistent cu ulei de măsline și așezați bucățile de carne.
  • Așezați deasupra cartofii și roșiile.
  • Condimentați cu sare și piper și stropiți la final cu jumătate din cantitatea de rozmarin și tot usturoiul.
  • Stropiți totul cu câteva linguri de ulei de măsline și lăsați la cuptor pentru  15 minute, apoi întoarceți carnea în partea de sus a vasului, completați cu restul de rozmarin și reintroduceți în cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE