Carne Feluri principale Fripturi

Cotlete de porc Jamie Oliver

Cotlete aromatizate cu usturoi și fenicul cum numai Jamie Oliver ar putea să te învețe.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc cu șorici
  • 8 căței de usturoi
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 1 legătură salvie proaspătă
  • miere lichidă

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  2. Puneți cotletele de porc pe un tocător, scoateți șoriciul și o parte din grăsime apoi tăiați șoriciul în fâșii de 1 cm și puneți-l în tigaie, cu grăsimea în jos ca să devină crocant.
  3. Întoarceți șoriciul cu ajutorul unui clește.
  4. Crestați grăsimea de pe cotlete, apoi condimentați-le pe ambele părți cu sare și piper din belșug.
  5. Când șoriciul a devenit crocant și rumen luați tigaia de pe foc.
  6. Zdrobiți în podul palmei 8 căței de usturoi fără a-i decoji și adăgați-i în tigaie, pe care o puneți la loc pe foc.
  7. Împingeți șoriciul și usturoiul spre marginile tigăii, apoi așezați toate cele 4 cotlete în poziție verticală, cu grăsimea în jos.
  8. Cu un clește de bucătărie, transferați bucățile de șorici și usturoiul în tava pentru cuptor.
  9. Presărați semințele de fenicul deasupra și puneți tava în cuptor, pe raftul de sus.
  10. Când cotletele s-au rumenit pe partea cu grăsimea, întindeți-le în tgaie cu ajutorul unui clește.
  11. Prăjiți-le încă 4 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta până când se rumenesc.
  12. Scoateți tava cu șorici din cuptor, apoi adăugați frunzele de salvie și cotletele de porc.
  13. Amestecați, apoi aranjați frunzele de salvie și șoriciul peste cotlete.
  14. Stropiți carnea cu  puțină miere apoi introduceți tava în cuptor pentru încă 10 minute.
  15. Scoateți cotletele și serviți cu salată de varză și cartofi.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE