Fripturi

Sunca cu gem de caise si ghimbir

  1. În cazul în care șunca are nevoie de înmuiere, ocupați-vă de acest lucru cu 1 zi înainte de preparare. Întrebați la măcelărie atunci când cumpărați carnea.
  2. Dacă trebuie înmuiată, acoperiți șunca cu apă rece și lăsați-o la macerat în frigider pentru 24 de ore, având grijă să schimbați apa de două ori.
  3. Scurgeți șunca de apă și așezați-o într-o tigaie.
  4. Turnați berea de ghimbir, frunzele de dafin, cuișoarele, boabele de ienibahar și piperul.
  5. Completați cu apă cât să acoperiți carnea.
  6. Plasați tigaia pe foc domol, acoperind-o cu un capac și lăsați-o să se gătească pentru 2 ore și jumătate, completând cu apă dacă este necesar.
  7. Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  8. Cu un cuțit eliminați grăsimea de la suprafață și transferați-o într-o tigaie.
  9. Amestecați ghimbirul împreună cu gemul de caise și masați bucata de șuncă.
  10. Gătiți pentru 1 oră în cuptor, timp în care va căpăta o culoare aurie și sclipitoare.
  11. Serviți preparatul cald.

Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

jambon_cu_gem_de_caise_si_ghimbir.jpg

  • 4-5 kg șuncă afumată cu os
  • 2 sticle cu bere de ghimbir
  • 2 frunze de dafin
  • 6 boabe de ienibahar
  • 6 boabe piper negru
  • 30-40 cuișoare
  • 1 linguriță ghimbir
  • 340 g gem caise
Surprinde-te chiar și pe tine cu o friptură inedită pentru un eveniment deosebit.
Numar de portii
15-20
Facebook Comments


Daniela2015

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE