Carne Fripturi Mancaruri

Tajine de rață

tajine de rata

Tajine de rață slow cooker, o rețetă irezistibilă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 pulpe rață ( 250 g fiecare )
  • 100 g cârnați chorizo, fără pieliță, tăiați felii
  • 1 dovlecel, tăiat în două pe lungime, apoi felii subțiri
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă tăiată peștișor
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură semințe fenicul
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 lingurițe boabe coriandru măcinate
  • 1/2 linguriță fulgi ardei iute
  • 125 ml vin alb sec
  • 400 g roșii tocate din conservă
  • 2 fâșii lungi coajă de portocală
  • 12 prune uscate fără sâmburi
  • 2 linguri zeamă de portocală proaspăt stoarsă
  • sare
  • piper măcinat
  • frunze de coriandru tocate, pentru servit
  • cușcuș fiert, pentru servit

Modalitate de preparare tajine de rata :

  1. Încingeți o tigaie cu fund dublu la foc iute.
  2. Adăugați pulpele de rață, cu pielea în jos și prăjiți-le 3-5 minute, până se scurge în tigaie toată grăsimea de sub piele.
  3. Scoateți cu o spumieră pulpele din tigaie și mutați-le în slow cooker pe ăsură ce se rumenesc.
  4. Păstrați în tigaie cam 1 lingură de grăsime și scurgeți restul.
  5. Reduceți flacăra la jumătate, adăugați chorizo și prăjiți-l, amestecând 1-2 minute până se scurge grăsimea și începe să devină crocant.
  6. Scoateți cârnatul cu o spumieră din tigaie și transferați-l în oală, apoi adăugați în oală dovlecelul.
  7. Dacă în tigaie a rămas mai puțin de 1 lingură de grăsime, adăugați ulei și înceingeți.
  8. Când uleiul este fierbinte, puneți cepa și căliți-o, amestecând 2 minute.
  9. Adăugați usturoiul, semințele de fenicul, cimbrul, coriandrul măcinat și fulgii de ardei iute.
  10. Mai căliți 1-2 minute până când se înmoaie ceapa.
  11. Turnați deasupra vinul, dați în clocot și fierbeți până când aproape se evaporă.
  12. Adăugați roșiile tocate și coaja de portocală.
  13. Asezonați cu sare și piper, dați în clocot și apoi turnați amestecul în oală.
  14. Ingredientele din oală nu vor fi acoperite integral cu lichid.
  15. Adăugați prunele uscate, împingându-le printre pulpele de rață.
  16. Acoperiți oala cu capacul și fierbeți 1 1/2 ore pe treapta HIGH.
  17. Asezonați cu sare și piper după gust, aruncați coaja de portocală, presărați fruze de coriandru și serviți alături de cușcuș.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE