Bucatarii internationale Carne Fripturi Mancaruri Tocanite

Tocăniță de fasole neagră și coaste de porc

Chorizo, coaste de porc și fasole neagră pentru un preparat spectaculos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g fasole neagră, înmuiată pe timpul nopții
  • 100 g bacon afumat, tăiat felii
  • 500 g coaste de porc
  • 3 cârnați chorizo, tăiați bucăți
  • 500 g carne de porc tăiată în cuburi de 5 cm
  • 3 cepe, tocate
  • 4 căței de usturoi
  • un vârf cuțit fulgi de ardei iute
  • ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri oțet din vin alb

Modalitate de preparare:

  1. Se plasează o cratiță mare cu capac pe sursa de foc și se adaugă șunca pe care o prăjiți până când se rumenește.
  2. Scoateți șunca însă păstrați grăsimea în tigaie.
  3. Frigeți carnea de porc, cârnații și coastele, în loturi dacă este necesar.
  4. Asezonați de fiecare dată cu sare și piper.
  5. Scoateți carnea și lăsați-o deoparte.
  6. Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
  7. Mai stropiți cu ulei de măsline dacă mai este nevoie și lăsați pe foc timp de 8 minute, sau până când se înmoaie.
  8. Adăugați în tigaie carnea, foile de dafin, oțetul din vin alb și fasolea scursă și clătită.
  9. Acoperiți cu 650 ml de apă și aduceți în punctul de fierbere.
  10. Când începe să clocotească, lăsați focul la mic, acoperiți și fierbeți timp de 2 ore, sau până când boabele de fasole sunt moi iar carnea este fragedă.
  11. Aceeași rețetă poate fi preparată la cuptor, timp de 3-4 ore la 160 de grade.
  12. Serviți alături de orez, sos de ardei iute și felii de portocală.

Aceasta este tocănița zilei cu fasole neagră și coaste de porc.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE