Carne Feluri principale Fripturi

Kebab de miel

Ai gătit tot felul de fripturi de miel, dar la această variantă nu cred că te-ai gândit.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g pulpă slabă de miel
  • 1 ardei gras roșu mare
  • 1 ardei gras galben mare
  • 8 ciuperci maro
  • 8 roșii cherry
  • ulei de măsline

Pasta de ierburi:

  • coaja rasă fin și zeama de la 1 lămâie
  • 2 căței de usturoi curățați și tocați mărunt
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță mentă uscată
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță rozmarin uscat măcinat
  • 1/2 linguriță tarhon uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper negru

Modalitate de preparare:

  1. Taie carena de miel în cuburi de 2,5 cm și pune-o într-un bol.
  2. Amestecă toate ingredientele pentru pasta de ierburi aromatice și pune-o peste miel.
  3. Amestecă bine și acoperă cuburile în mod uniform.
  4. Acoperă cu folie alimentară  și lasă la marinat la frigider timp de câteva ore sau peste noapte.
  5. Când te pregătești să gătești, înmoaie 6-8 bețe de bambus în apă rece, cel puțin 20 d eminute și lasă mielul la temperatura camerei.
  6. Taie ardeii grași în două, scoate semințele, apoi taie-i bucăți de 2,5 cm.
  7. Înfige ardeii, mielul, ciupercile și roșiile cherry, în mod alternativ, pe frigările înmuiate.
  8. Încinge grătarul sau pune o tigaie de friptură pe foc mare.
  9. Stropește frigăruile cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
  10. frige sau prăjește frigăruile 2- 3 minute pe fiecare parte.
  11. Lasă-le să se odihnească 1-2 minute, apoi servește-le cu o salată la alegere.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE