Feluri principale Mancaruri

Mămăligă cu ochiuri

Românesc, simplu și mereu de efect.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2-4

Ingrediente:

Pentru mămăligă:

  • 200 g mălai
  • 1 l apă
  • 1 linguriță sare
  • 50 g smântână
  • 200 g brânză de vaci
  • 4-6 ouă
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână

Modalitate de preparare:

  1. Pregătiți mămăliga după metoda clasică, aduceți apa împreună cu sarea  în punctul de fierbere și presărați mălaiul în ploaie amestecând continuu cu un tel.
  2. Lăsați să fiarbă 20 de minute la foc mic.
  3. După ce mămăliga este fiartă, se amestecă cu untul, smântâna și brânza de vaci mărunțită.
  4. Se varsă într-o tavă unsă cu unt, astfel încât să aibe un strat de 3-4 cm grosime.
  5. Cu dosul unei linguri se fac cuiburi cu distanță de 2-4 cm între ele, iar în fiecare cuib se sparge câte un ou peste care se adaugă o mică bucățică de unt.
  6. Introduceți tava la cuptor pentru 15 minute cât se coagulează ouăle.
  7. Pentru doritori, acest preparat se poate servi și cu jumări sau șuncă.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE