Feluri principale Mancaruri Peste Tocanite

Mâncare de calamar

Vin roșu, fenicul și rozmarin, ingredientele unui preparat care îți va satisface papilele gustative la maxim.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline + extra pentru a stropi
  • 1 kg calamar, curățat și tăiat rondele + tentaculele
  • 2 cepe, tocate
  • 3 căței de usturoi, feliați
  • un praf fulgi chilli
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurițăță rozmarin, tocat
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 3 lingurițe oțet din vin roșu
  • 400 g roșii tocate la conservă
  • 200 ml vin roșu
  • 1 mână coriandru tocat pentru a servi
  • coaja de la 1/2 portocală pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță și se adaugă calmarii, ceapa și usturoiul.
  2. Se adaugă ingredientele uscate și se fierbe până când lichidul sa evaporat iar ceapa este fragedă, aproximativ 15 minute.
  3. Se adaugă oțetul și roșiile, apoi se fierbe timp de 1 minut și se toarnă vinul roșu.
  4. Asezonați după gust.
  5. Fierbeți foarte ușor la temperatură scăzută, amestecând din când în când, timp de 1 oră sau până când sosul este bogat și calmarul este fraged.
  6. Îndepărtați de pe sursa de foc, lăsați să se răcească, apoi stropiți cu ulei de măsline și împrăștiați coriandrul și coaja de portocală.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE