Carne Feluri principale Mancaruri Tocanite

Mâncare de ceapă cu miel

Carnea de miel poate fi înlocuită cu orice altă carne la alegere. Creativitate în bucătărie!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 2

Ingrediente:

  • 400 g carne miel/vită/porc/iepure
  • 300 g ceapă
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de roșii
  • 50 ml vin
  • 1 foaie de dafin
  • un vârf linguriță piper măcinat
  • sare după gust

Modalitate de preparare:

  1. Ceapa se feliază subțire și se călește pentru 10 minute la foc mic în toată cantitatea de ulei peste care se adaugă și 1 linguriță de sare.
  2. Adăugați 1 linguriță de boia dulce (opțional) și bucățile de carne.
  3. Turnați 100 ml apă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă până când carnea se înmoaie bine, adăugând câte puțină apă după caz.
  4. Când carnea este bine fiartă se adaugă sucul de roșii, foaia de dafin și piperul, completând cu apă.
  5. Potriviți gustul cu sare și serviți cu piure de cartofi.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE