Carne Feluri principale Mancaruri Tocanite

Mâncărică de pui, bacon și cartofi

baked potato with pork meat served fresh herbs

Un preparat gătit lent, cu mult gust și ideal pentru o masă de prânz servită la birou.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline
  • 6 pulpe pui, fără piele
  • 12 felii de bacon afumat, tocat
  • 200 g ceapă eșalotă
  • 350 g cartofi noi, tăiați în jumătate
  • 2 crenguțe cimbru
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supă de pui fierbinte
  • 250 ml lapte bătut (opțional)
  • suc lămâie
  • 2 linguri tarhon, tocat

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare.
  2. Rumeniți puiul, timp de aproximativ 10 minute, până când capătă o culoare aurie, apoi se scoate și se pune deoparte.
  3. Adăugați în tigaie baconul și ceapă eșalotă. Mențineți pe foc până devin rumene.
  4. Adăugați în oala slow cooker toate ingredientele cu excepția laptelui bătut, zeama de lămâie și 1 lingură de tarhon.
  5. Fierbeți la modul HIGH timp de 4-6 ore, până când puiul este într-adevăr pătruns și se desprinde de pe os.
  6. Dacă folosiți lapte bătut, acum este momentul să îl adăugați peste preparat și să amestecați până la omogenizare.
  7. Se presară sucul de lămâie și tarhonul păstrat, se potrivește gustul cu sare și piper.
  8. Serviți preparatul cald.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE