Bucatarii internationale Legume Mancaruri Peste

Creveți cu ananas și fasole verde

10577574 - prawns sweet - sour with vegetable and rice

Ce ai spune de un altfel de prânz? O combinație mai puțin obișnuită cu creveți, ananas și fasole verde.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 2 tulpini lemongrass, frunzele exterioare îndepărtate, restul fin tocat
  • 1 bucată de ghimbir cât dimensiunea degetului mare, tocată
  • 100 g ananas proaspăt, tăiat bucăți
  • 100 g fasole verde
  • 100 g de roșii cherry
  • 200 g creveți king
  • 1 pachet mic busuioc

Pentru sos:

  • 4 linguri suc limetă
  • 2 linguri supă de pui
  • 1 lingură sos de pește
  • 1 lingură zahăr brun

Modalitate de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele pentru sos într-un castron mic și se lasă deoparte.
  2. Se încălzește uleiul într-un wok mare.
  3. Căliți lemongrass împreună cu ghimbirul până devine auriu.
  4. Se adaugă ananasul, fasolea și roșiile.
  5. Amestecați și prăjiți 3-5 minute până când boabele de fasole sunt fierte.
  6. Se adaugă creveții și sosul.
  7. Mențineți pe foc pentru încă 3-5 minute, până când creveții sunt gătiți, apoi se adaugă frunzele de busuioc.
  8. Se servește cu felii de lămâie verde.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE