Bucatarii internationale Mancaruri Peste

Creveți thai

Un bol fierbinte cu creveți, gata în doar 20 de minute.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 ceapă fin tocată
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare
  • 1-2 lingurițe pastă Thai curry
  • 400 g roșii tocate la conservă
  • 50 g nucă de cocos
  • 400 g creveți
  • coriandru tocat, pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță.
  2. Se adaugă ceapa și ghimbirul, apoi se lasă să se înmoaie câteva minute.
  3. Adăugați pasta de curry și gătiți pentru încă 1 minut.
  4. Încorporați conserva de roșii și nuca de cocos.
  5. Aduceți în punctul de fierbere și mențineți pe foc pentru 5 minute.
  6. În cazul în care sosul devinde prea gros, adăugați puțină apă.
  7. Adăugați creveții și păstrați pe foc nu mai mult de 5 minute.
  8. Serviți alături de orez și cu coriandru tocat pe deasupra.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE