Bucatarii internationale Legume Mancaruri

Curry cu linte și gulie

Combinația dintre orez basmati, gulie, lapte de cocos și condimente este un deliciu.

Dificultate: ușor

Timp de prepapare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g orez basmati
  • sare
  • 2 cepe mici
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • 2 lingurițe praf de curry Madras
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 praz
  • 2 gulii
  • 50 g linte roșie
  • 2 linguri semințe de susan negru
  • câteva fruze de curry uscate
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Fierbeți orezul basmati în apă sărată, respectând indicațiile de pe ambalaj.
  2. Tocați cepele și usturoiul în cuburi mici.
  3. Încingeți uleiul de cocos într-o oală mare și sotați ceapa și usturoiul.
  4. Adăugați praful de curry și stingeți totul cu laptele de cocos.
  5. Curățați guliile și tăiați-le în cuburi.
  6. Spălați și curățați prazul și adăugați aceste legume la compoziția de lapte de cocos, împreună cu lintea.
  7. Acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 10 minute, până când legumele se înmoaie.
  8. Prăjiți semințele de susan într-o tigaie antiaderentă.
  9. Cu 2 minute înainte de a fi gata adăugați frunzele de curry și asezonați cu sare și piper.
  10. Serviți cu orez basmati și susan negru.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE