Legume Mancaruri Slowly Veggie Tocanite Vegetarian

Curry de linte și conopidă

Aromat, condimentat și cu conținut mic de calorii. Un curry ideal de preparat astăzi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 3 lingurițe pastă de curry
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • 200 g linte roșie
  • 1 l stoc de legume
  • 1 conopidă mare, ruptă în bucăți
  • 1 cartof mare, tăiat cuburi
  • 3 linguri iaurt de cocos
  • 1 mic buchet de coriandru, tocat
  • sucul de la 1 lămâie
  • 100 g orez brun, gătit

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se fierbe ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
  2. Se adaugă pasta de curry, mirodeniile și lintea, apoi se amestecă.
  3. Se toarnă stocul de legume și se fierbe timp de 20 de minute, apoi se adaugă conopida, cartoful tăiat cuburi și un pic de apă în plus, dacă mai este necesar.
  4. Fierbeti la foc mic, timp de aproximativ 12 minute până când conopida și cartofii sunt moi.
  5. Se adaugă iaurtul de cocos, coriandru, sucul de lămâie și se servește cu orez brun.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE