Bucatarii internationale Carne Mancaruri Tocanite

Curry după rețeta lui Jamie Oliver

Învață de la Jamie cum să pregătești un curry autentic.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 bucată ghimbir
  • 2 ardei grași galbeni
  • 1 cub concetrat supă de pui
  • 1-2 ardei iuți roșii
  • 1/2 legătură coriandru
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță curcuma
  • 2 linguriță pudră curry
  • 8 ciocănele de pui
  • ulei de măsline
  • 1 X 400 g conservă năut
  • 1 linguriță pastă de roșii
  • 320 g orez basmati
  • 1 lămâie
  • iaurt natural ( opțional )

Modalitate de preparare:

  1. Curățați cepele, usturoiul și ghimbirul. Înlăturați semințele ardeilor grași.
  2. Puneți 1 ceapă, 1 ardei gras, usturoiul și ghimbirul în robotul de bucătărie.
  3. Sfărâmați deasupra cubul concentrat pentru supă, adăugând ardeii iuți ( fără semințe , tulpinile de coriandru, mierea și mirodeniile, apoi procesați totul până obțineți o pastă.
  4. Așezați o oală încăpătoare pe foc mediu-mare și prăjiți ciocănelele de pui cu puțin ulei, timp de 10 minute până devin rumene, întorcându-le regulat.
  5. Scoateți puiul pe o farfurie, lăsând oala pe foc.
  6. După ce tocați mare ceapa și ardeiu rămase, fierbeți-le în oală timp de câteva minute, după care adăugați pasta preparată și mai gătiți în jur de 5 minute.
  7. Turnați deasupra 500 ml apă clocotită.
  8. Scurgeți năutul și încorporați-l, laolaltă cu pasta de roșii  și un praf de sare și piper, apoi amestecați bine.
  9. Aduceți puiul din nou în oală, așezați capacul, micșorați focul și lăsați-l astfel timp de 45 de minute sau până când sosul se îngroașă.
  10. Cu 15 minute înainte de a fi gata, puneți orezul și 2 căni de apă clocotită.
  11. Adăugați un praf de sare și fierbeți orezul, acoperit, timp de 12 minute sau până când tot lichidul a fost absorbit.
  12. Serviți curry-ul garnisit cu iaurt cu fruzne de coriandru și felii de lămâie.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE