Carne Fripturi Mancaruri

Friptură de miel cu pesto de busuioc și mentă

Ți-ai propus să impresionezi dar încă nu ai găsiț rețeta perfectă de friptură de miel? Avem o idee  de friptură cu pesto de busuioc și mentă.

Dificultate: mediu

Timp de preparae: mediu

Porții: 6

Ingrediente:

  • picior de miel ( 2 kg )
  • felii de lămâie pentru a servi

Pentru pesto:

  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 1 pachet busuioc, doar frunzele tocate
  • 1 legătură mentă, doar frunzele tocate
  • 25 g nuci de pin
  • 25 g parmezan ras
  • 125 ml ulei măsline
  • sucul de la 1/2 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început preparați sosul pesto.
  2. Plasați toate ingredientele în blender cu excepția uleiului de măsline și a sucului de lămâie.
  3. Pulsați până când totul este foarte fin tocat.
  4. În timp ce procesorul de alimente este în funcțiune începeți să adăugați ulei de măsline încet, pentru a forma o pastă.
  5. Transferați sosul într-un castron și adăugați sucul de lămâie.
  6. Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  7. Montați piciorul de miel într- o tavă și acoperiți-l cu un strat generos de pesto. Restul de pesto, acoperiți-l cu folie și lăsați-l la frigider până în momentul servirii.
  8. Introduceți tava la cuptor pentru 1 oră și 45 de minute.
  9. Scoateți friptura din cuptor, acoperiți-o cu folie ș lăsați-o să se odihnească timp de 30-40 de minute înainte de a fi servită.
  10. Serviți cu felii de lămâie și verdețuri de grădină/ salată.
  11. Stropiți opțional cu pesto de la frigider.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE