Carne Mancaruri

Musaca de miel cu brânză feta și oregano

Ceva diferit, deosebit, perfect pentru mesele de familie din week-end.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 300 g carne tocată de miel
  • 2 dovlecei, fin tocați
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 vânătă, fin tocată
  • 140 g linte roșie
  • 2 lingurițe oregano uscat
  • 700 g passata roșii cu usturoi
  • 1 cub concentrat supă de vită
  • 200 g iaurt grecesc
  • 80 g brânză feta
  • 2 linguri pesmet
  • salată pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește o tigaie antiaderentă și se adaugă carnea tocată de miel.
  2. Gătiți până când carnea capătă o culoare maronie, apoi transferați-o într-un bol.
  3. Se încălzește uleiul în tigaie și se prăjesc dovleceii și vinetele până devin aurii, aproximativ 6-8 minute.
  4. Se readuce carnea în tigaie și se adaugă lintea, jumătate din oregano și passata.
  5. Sfărâmați cubul concentrat de supă.
  6. Se umple borcanul în care a fost sucul de roșii, jumătate  cu apă (aproximativ 340ml), agitați și turnați în tigaie.
  7. Fierbeti timp de 25-30 de minute până când lintea este fiartă, adăugând apă dacă este nevoie.
  8. Asezonați după gust.
  9. Se încinge cuptorul.
  10. Amestecați împreună restul de oregano cu iaurt, feta și unele condimente după gust.
  11. Se toarnă amestecul de miel într-un vas termorezistent mare sau 4 vase individuale.
  12. Turnați deasupra amestecul de iaurt cu feta, pesmetul și gătiți timp de 8-10 minute la cuptor.
  13. Se servește cu salată și lipie dacă doriți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE