Mancaruri

Ouă la cuptor cu brânză și tarhon

Răsfățul zilelor de weekend, într-un recipient cu ouă cremoase la cuptor.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei măsline
  • 8 ouă
  • tarhon tocat
  • 50 g brânză Gruyere
  • 100 ml smântână
  • năsturel pentru servit ( opțional )
  • bacon pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 160 de grade.
  2. Separat, încălziți un ibric cu apă.
  3. Luați 4 vase ramekins și turnați câte 1 lingură de ulei de măsline în fiecare și spargeți câte 2 ouă.
  4. Condimentați cu sare și piper, presărați tarhon tocat, brânza Gruyere și la final smântâna.
  5. Plasați vasele într-o tavă mai înaltă în care adăugați apă fierbinte.
  6. Introduceți tava cu atenție la cuptor și gătiți timp de 6-8 minute până când albușul devine ferm.
  7. Serviți preparatul cald cu năsturel, pâine prăjită și felii de bacon.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE