Bucatarii internationale Mancaruri

Paella cu pui și chorizo, rețeta lui Jamie Oliver

Sfat de la Jamie pentru un strop de lux și mai mult gust. Adăugați în paella 6 scoici, 6 stridii și câteva bucățele de pește la alegere.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-6

Paella cu pui și chorizo

Ingrediente:

  • 2 căței usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 70 g chorizo
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce afumată
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 cub concentrat pentru supă
  • 300 g orez pentru paella
  • 100 g mazăre congelată
  • 200 g creveți decorticați, prefierți
  • 1 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Decojiți și tăiați mărunt usturoiul, curățați și tocați ceapa și morcovul.
  2. Tocați fin tulpinile de pătrunjel, iar apoi mai mare, cârnații chorizo și pulpele de pui.
  3. Turnați puțin ulei într-o oală nu foarte adâncă, așezată pe foc mediu, adăugând usturoiul, ceapa, mrcovul, tulpinile de pătrunjel, bucățile de chorizo, cele de pui și boiaua. Prăjiți-le timp de 5 minute, amestecând regulat.
  4. Curățați de semințe și mărunțiți ardeiul gras, apoi înglobați-l în compoziția din oală pentru încă 5 minute.
  5. Încorporați pasta de roșii și sfărâmați deasupra cubul concentrat pentru supă, după care adăugați orezul și amestecați timp de câteva minute, pentru a-i perminte să absoarbă aromele.
  6. Turnați 750 ml apă clocotită, plus un praf de sare și piper.
  7. Acoperiți cu un capac și dați în clocot, apoi lăsați preparatul să fiarbă molcom timp de 15 minute, amestecând regulat din exterior spre interior și invers, completând cu un strop de apă, dacă este nevoie.
  8. Adăugați mazărea și creveții, puneți din nou capacul și lăsați pe foc pentru încă 5 minute sau până când totul s-a încins.
  9. Asezonați după gust, apoi tocați frunzele de pătrunjel, presărați-le peste paella și serviți-o cu felii de lămâie alături, rumând ca la masă să stoarceți deasupra.

Aceasta este propunerea lui Jamie Oliver pentru o paella cu pui și chorizo.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE