Carne Fripturi Mancaruri Tocanite

Porc înăbușit cu prune

Nu subestima puterea prunelor într-un preparat pe bază de carne. Te vor surprinde.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 8

Ingrediente:

  • aproximativ 1.6 kg carne de porc 8
  • 5 linguri vin din orez
  • 5 linguri  sos de soia
  • 1 bucată cât degetul mare de ghimbir
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat fin
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 legătură ceapă verde, fin tocată
  • 2 stele anason
  • 1 ½ linguriță 5 condimente
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 500 ml supă de pui
  • 6 prune coapte, tpiate în jumătate și cu tot cu sâmbure

Modalitate de preparare:

  1. Se taie carnea de porc în bucăți mari.
  2. Puneți într-o pungă pentru marinat și adaugați vinul, sosul de soia, jumătate din ghimbir tăiat felii, jumătate din usturoi și jumătate din ardeiul iute.
  3. Lăsați la marinat timp de cel puțin 1 oră sau până la 24 de ore.
  4. Se încălzește cuptorul la 160 ° C , apoi se încălzește uleiul într-o tigaie mare.
  5. Adăugați jumătate din cantitatea de ceapa, restul de ghimbir și usturoi, anasonul stelat, cinci condimente și pudra de scorțișoară.
  6. Lăsați amestecul să se prăjească ușor până devine parfumat și moale.
  7. Se adaugă zahărul, apoi adăugați carnea de la marinat și mențineți pe foc timp de 3 minute până când carnea își schimbă culoarea dar nu este rumenită.
  8. Completați cu marinada, pasta de tomate și supa de pui, amestecați, acoperiți cu un capac, apoi se fierbe în cuptor timp de 2 ore.
  9. Dupa prima oră se adaugă prunele.
  10. Îndepărtați capacul și continuați să gătiti, neacoperit.
  11. Carnea trebuie să fie complet moale.
  12. Îndepărtați cu o lingură orice exces de grăsime de la suprafață.
  13. Cu o spumieră, luați bucățile de carne și prunele din vas, transferați ăntr-o tigaie și încălziți 5-10 minute doar cât obțineți un sos siropos.
  14. La final împrăștiați restul de ceapă deasupra și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE