Carne Feluri principale Mancaruri

Porc picant cu vinete

Foarte bun dacă este servit și cu orez fiert alături.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 1/2 lingură ulei măsline
  • 2 cepe, feliate
  • 1 vânătă (aprox 250 g) tăiată cuburi
  • 500 g file de porc, fprp grăsime, feliată
  • 2 ardei roșii, cu semințele scoase și tăiați fâșii
  • 2-3 lingurițe pudră curry
  • 400 g roșii
  • 150 ml apă
  • orez basmati pentru a servi

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o mare tigaie antiaderentă cu capac.
  2. Adăugați  ceapa și vânăta și prăjiți timp de 8 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie și capătă o culoare aurie.
  3. Adăugați carnea de porc și prăjiți timp de 5 minute, amestecând din când în când, până când începe să devină maro.
  4. Se adaugă fâșiile de ardei și se amestecă pentru aproximativ 3 minute până se înmoaie.
  5. Se presară pudra de curry.
  6. Se agită tigaia timp de un minut, apoi se toarnă roșiile și apă.
  7. Se amestecă energic, se acoperă cratița și se lasă amestecul să fiarbă timp de 5 minute, până când roșiile se descompun pentru a forma un sos gros (puteți adăuga o picătură de apă mai mult în cazul în care amestecul devine prea gros).
  8. Se condimentează cu sare și piper și se servește cu orez basmati.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE