Legume Mancaruri Tocanite

Ratatouille cu ou poșat

Legume cu proteină de super calitate. Ce să îți dorești mai mult de la o farfurie?

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 ardei roșu sau portocaliu, tocat, fără semințe și feliat subțire
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 1 vânătă, tăiată cuburi
  • 2 dovlecei, tăiați cuburi
  • 400 g roșii la conservă tocate
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 4 ouă mari
  • 1 pumn frunze de busuioc

Modalitate de preparare:

  1. Se încăzește uleiul într-o tigaie.
  2. Se adaugă ceapa, ardeiul, usturoiul și rozmarinul.
  3. Mențineți pe foc timp de 5 minute, amestecând frecvent.
  4. Adăugați vânăta și dovlecelul și fierbeți 2 minute.
  5. Adăugați rosșiile din conservă și umpleți conserva cu apă, apoi adăugați-o peste legume.
  6. Aduceți în punctul de fierbere și mențineți pe foc 40 de minute.
  7. Adăugați oțetul și formați în ratatouille cu o lingură 4 goluri.
  8. Spargeți câte un ou în fiecare spațiu.
  9. Acoperiți cu un capac și fierbeți 2-5 minute.
  10. La final presărați busuiocul și serviți cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE