Carne Mancaruri Tocanite

Tocăniță de pui cu năut și lămâie

chicken with chickpea and spices cooked indian style

O tocăniță vă rog! O altfel de tocăniță, mai aromată și mai gustoasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 175g cartofi noi, tăiați în jumătate
  • 1 ceapă medie, tăiat în felii subțiri
  • 2 felii de lămâie, tocate
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • 450 ml supă de pui
  • 2 pulpe de pui dezosate și fără piele
  • 200 g năut la conservă, scurs și clătit
  • 1 mână coriandru proaspat, tocat

Modalitate de preparare:

  1. Puneți cartofii, ceapa, lamaia și usturoiul într-o  cratiță.
  2. Se presară condimentele măcinate și se asezonează ușor după gust.
  3. Se amestecă împreună, apoi se toarnă peste stoc.
  4. Se aduce în punctul de fierbere și se menține pe foc timp de 12 minute sau până când cartofii sunt fragezi.
  5. Se adaugă carnea de pui si năutul, se acoperă cratița și se fierbe ușor timp de încă 10-12 minute sau până când puiul este gătit.
  6. Potriviți gustul și completați cu condimente dacă mai este neceaar și presărați coriandru.
  7. Se servește cu fasole verde sau broccoli, gătite la abur.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE