Bucatarii internationale Carne Mancaruri Tocanite

Tocăniță italiană de porc cu ierburi aromatice, gătită lent

Tocăniță de porc, fiartă timp de 8 ore și aromată datorită ierburilor.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Porții: 4

Ingrediente:

  • 750 g spată de porc, tăiată bucăți mari
  • 400 g năut din conservă, scurs și clătit
  • 400 g roșii la conservă
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 morcov, tocat mărunt
  • 1 tulpină țelină, tocată mărunt
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 250 ml pastă de tomate
  • 120 ml supă legume
  • 2-3 linguri mentă uscată
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 1 lingură oregano uscat
  • un praf zahăr tos
  • sare
  • piper măcinat
  • frunze de pătrunjel tocate
  • mămăligă pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Plasați carnea, năutul și roșiile în oala slow cooker.
  2. Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc iute și adăugați ceapa, morcovul și țelina.
  3. Reduceți focul la mediu și căliți legumele, amestecând continuu timp de 1-3 minute, până când se înmoaie ceapa.
  4. Adăugați pasta de tomate, supa, ierburile uscate și zahărul.
  5. Asezonați cu sare și piper și dați în clocot.
  6. Fierbeți timp de 3 minute, amestecând continuu până când lichidul scade cam o treime, apoi turnați amestecul în oală.
  7. Dacă mai este nevoie mai adăugați lichid, cât să acopere năutul.
  8. Acoperiți oala cu capac și fierbeți 8 ore pe modul LOW, până când carnea este fragedă.
  9. Adăugați sare și piper după gust.
  10. Presărați pătrunjel tocat și serviți alături de mămăligă.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE