Carne Feluri principale Fripturi Mancaruri

Miel grecesc cu orzo

Pregătește un preperat delicios pentru masa de Paști, inspirat din bucătăria grecească.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1 kg miel
  • 2 cepe, feliate
  • 1 lingură oregano tocat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2 batoane de scorțișoară, rupte în jumătate
  • 2 linguri ulei măsline
  • 400 g roșii tocate
  • 1,2 l supă fierbinte de legume sau pui
  • 400 g paste tip orzo
  • parmezan ras

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Se taie mielul în bucăți de 4 cm.
  3. Distribuiți carnea într-un vas termorezistent pest ecare adăugați ceapa, oregano, bucățile de scorțișoară și ulei de măsline, apoi se amestecă bine.
  4. Introduceți vasul la cuptor, neacoperit, timp de 45 de minute.
  5. Se toarnă roșiile tocate și supa de legume, acoperiți și introduceți din nou la cuptor pentru 1 oră și jumătate până când mielul este fraged.
  6. Îndepărtați batoanele de scorțișoară, apoi adăugați orzo, se acoperă din nou și se fierbe timp de încă 20 de minute.
  7. Orzo trebuie să fie fiert și îngroșat.
  8. Presărați parmezan ras înainte de servire.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE